صدراصدرا، تا این لحظه: 13 سال و 10 ماه و 26 روز سن داره

صدراي دوم

نسبت بازي و ضريب هوشي

1391/1/19 9:46
نویسنده : محک
361 بازدید
اشتراک گذاری

يك روانشناس كودك

بازي، ضريب هوشي كودكان را افزايش مي‌ دهد

يك روانشناس كودك با بيان اين‌ كه بازي، ضريب هوشي كودك را افزايش مي‌دهد، گفت:‌ كودك در حين بازي در معرض انواع محركات قرار گرفته و ارتباطات فراواني در ذهنش شكل مي‌گيرد. دكتر رامين خدابخشي در گفت وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره مزاياي بازي براي كودكان، عنوان كرد: رشد مهارت‌هاي ظريف و عمقي حركتي، رشد تعاملات اجتماعي و برقراري ارتباط با اطرافيان، خلق آثار تازه از طريق دستكاري محيط پيرامون، رشد زبان و عواطف و رشد هوش از جمله مزاياي بازي كردن براي كودكان است.

وي با اشاره به اين‌ كه بازي، از جمله عوامل محيطي موثر در ارتقاي هوش و آي كيو در كودكان است، اظهار كرد: 70 درصد هوش در انسان ارثي و 30 درصد مابقي به صورت اكتسابي حاصل مي‌شود. اين روانشناس كودك ادامه داد: رشد هوشي كودك از نخستين تجارب حسي آغاز مي‌شود. از اين رو والدين مي‌توانند امكاناتي را فراهم كنند تا تمام حواس كودك را در سنين پايين به كمك انواع بازي‌ها پرورش دهند.

 

 خدابخشي در توضيح تفاوت «آي كيو» و «اي كيو» در افراد گفت: آي كيو، نمره هوشي فرد است و از تست‌هايي كه در آن توانايي كلامي فرد و گنجينه لغاتش را مورد ارزيابي قرار مي‌دهد، سنجيده مي‌شود. اما اي كيو يا هوش هيجاني، به توانايي فرد در برقراري ارتباطات اجتماعي اطلاق مي‌شود.

 

 وي اضافه كرد: ممكن است فردي با وجود داشتن آي كيو پايين، از اي كيو يا هوش هيجاني بالايي برخوردار باشد. اين روانشناس كودك با بيان اين‌ كه بازي، آي كيو كودك را افزايش مي‌دهد، اظهار كرد: در حين بازي،‌ كودك در معرض انواع محركات قرار گرفته و ارتباطات زيادي در ذهنش شكل مي‌گيرد و در نتيجه رشد مغزي وي را به همراه دارد.

 

 خدابخشي در پاسخ به اين پرسش كه انجام چه بازي‌هايي براي رشد هوشي كودك مناسب است، گفت: به عنوان مثال استفاده از مدادرنگي‌ها، خميربازي، گچ، خاك رس و كاموا براي ساخت كاردستي،‌ موجب ارتقاي خلاقيت در كودك مي‌شود. والدين مي‌توانند براي كودك خود داستان تعريف كنند و از او بخواهند داستاني بسازد و يا يك قصه نيمه تمام كه براي او تعريف كرده‌اند را كامل كند.

 

 وي ادامه اداد: همچنين والدين مي‌توانند موسيقي را وارد خانه خود كنند و با كودكشان آواز بخوانند، چرا كه يك بخش از ذهن كودك، حافظه موسيقايي بوده و به هر ميزان كه در فضا قرار بگيرد، بيشتر رشد خواهد كرد.

 

 خدابخشي با بيان اين‌كه گرايشات و علاقه مندي‌هاي كودك از حدود 3-4 سالگي خود را نشان مي‌دهند، گفت: بايد كمك كرد تا اين گرايشات در مسير صحيح هدايت و رشد كنند. البته بايد در نظر داشت كه كودك تا حدود زيادي از والدين خود تبعيت مي‌كند. به عنوان مثال مادري كه خودش اهل نواختن تار نيست به سختي مي‌تواند كودك خود را به نواختن تار علاقه مند كند، چرا كه مشوق بودن مادر به تنهايي كافي نيست و كودك بيشتر به همراهي وي نياز دارد.

 

 اين روانشناس كودك در ادامه ضمن تاكيد بر عدم استفاده افراطي از كامپيوتر براي انجام بازي و سرگرم كردن بچه‌ها به آن، گفت: والدين سعي كنند بازي‌هاي پرتحرك با كودكشان انجام دهند.

 

 وي همچنين توصيه كرد: لازم است پدر و مادر مفاهيم را از طريق بازي به كودك خود آموزش دهند، ريختن اسباب بازي جلوي بچه‌ها كافي نيست. مي‌توان براي آموزش اعداد، حروف و اشكال از تكه‌هاي اسباب بازي استفاده كرد.

 

 خدابخشي در ادامه با بيان اين‌ كه جورچين‌ها، حل جدول كلمات متقاطع، جداول اعداد چون سودوكو و انواع پازل‌ها از جمله مهم ترين عوامل در تقويت مغز به حساب مي‌آيند، گفت: والدين به هر روي توجه داشته باشند كه اعتياد به كامپيوتر در اختلال رشد كودك، كابوس‌هاي شبانه، افزايش وزن و تنبلي در كودكان، نقش بسزايي دارد و استفاده بيش از يك ساعت از كامپيوتر در كودكان صحيح نيست.  (منبع خبر : ايسنا)

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (1)

بهار(مامانی شهراد)
4 اردیبهشت 91 18:20
سلام عزیزم ماشاالله چه پسر خوشگلی داریخدا حفظش کنه براتونپیش ما هم بیاین خوشحال میشیم
niniweblog
تمامی حقوق این صفحه محفوظ و متعلق به صدراي دوم می باشد